Artikel in De Maasdriehoek

Met dit persberichtje of delen eruit en mooie foto’s hebben we in oktober in het Boxmeers Weekblad gestaan, in de Maasdriehoek en op de website van de Gelderlander!

Geslaagden voor het CWO diploma bij Watersportvereniging Boxmeer
Dit jaar zijn we onze jeugdzeillessen begonnen met allerlei wateractiviteiten op de drukbezochte open dag van Watersportvereniging Boxmeer op 6 juni. Vervolgens hebben we 6 zeillessen in de optimist gehad tot aan de zomervakantie. Vanaf eind augustus hebben we de lijntjes verder aangehaald, met als gevolg dat alle kinderen zijn geslaagd voor hun CWO I of CWO II diploma of een Vorderingenstaat hebben behaald.
Zeilen leren is spelen met boot, wind en water. Je moet leren kijken, horen en voelen wat wind en water met de boot doen en daarbij voortdurend zoeken naar het juiste evenwicht. Je meet je krachten aan die van de natuur. De eerste dingen die je leert, is hoe je de boot onder wisselende omstandigheden kunt krijgen waar je hem hebben wilt. Een fantastische ervaring! 
In mei volgend jaar willen wij weer starten met 10 lessen die op zondagochtend van 10.00 tot 13.00 uur gegeven worden in de jachthaven in Beugen. Tegen het einde van het seizoen wordt bekeken of je op kunt voor een officieel CWO diploma. 
Voorwaarden hiervoor zijn dat je minimaal 9 jaar oud bent als het seizoen begint en in het bezit bent van zwemdiploma A. Je kunt je inschrijven via info@wsvboxmeer.nl
Voor meer informatie kun je kijken op onze website www.wsvboxmeer.nl  onder het tabblad jeugdzeilen of telefonisch contact opnemen met Jolanda van Elk, coördinator jeugdzeilen, tel. 0485-578146.