Jeugdzeilen

Zeilen leren is spelen met boot, wind en water. Je moet leren kijken, horen en voelen wat wind en water met de boot doen en daarbij voortdurend zoeken naar het juiste evenwicht. Je meet je krachten aan die van de natuur. De eerste dingen die je leert, is hoe je de boot onder wisselende omstandigheden kunt krijgen waar je hem hebben wilt. Een fantastische ervaring! 

Eind jaren 90 zijn bij WSV Boxmeer een aantal enthousiaste mensen gestart met het geven van zeillessen. Sinds die tijd hebben veel jeugdzeilers hier kennis kunnen maken met en zich ontwikkelen in de zeilsport. Jaarlijks starten in april een reeks van lessen waarin kinderen zich in het zeilen kunnen bekwamen. 

Commissie Watersport Opleidingen
WSV Boxmeer is aangesloten bij het Watersportverbond en de Commissie Watersport Opleidingen. Dit betekent dat we worden erkend en gecontroleerd door deze commissie. Alle aangesloten zeilverenigingen en zeilscholen staan dankzij de CWO borg voor kwalitatief goede opleidingen en uniforme diplomering. De instructeurs houden een vorderingenstaat van de cursisten bij. Hierop staat wat de zeilers onder welke omstandigheden beheersen. Tegen het einde van het seizoen wordt bekeken of je op kunt voor een CWO diploma. 

De bootjes
De kinderen leren zeilen in optimisten. Voor de nieuwe cursisten zijn een aantal optimisten beschikbaar bij de vereniging. Vanaf het tweede jaar moet je zelf voor een optimist zorgen. 

De instructeurs
De lessen worden verzorgd door een team van ervaren, enthousiaste instructeurs. Zij geven les vanuit een volgboot. 

Het eiland
De bootjes liggen op ons optimisteneiland en het jollenvlot. Tijdens de lessen mogen hier alleen cursisten en instructeurs komen. 

Kleding
Voor de watersport is het belangrijk om goede kleding te dragen. Dit betekent op de eerste plaats dat het gemakkelijk moet zitten. Op het water is het altijd wat kouder dus kleed je warm. Zorg voor een wetsuit of een regenpak en neem altijd droge kleren en een handdoek mee. Alle kinderen dragen een reddingsvest! Als je CWO 1 gehaald hebt mag je ook een zwemvest dragen. 

Agenda
De lessen zijn op zondagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ze zijn verspreid over het watersportseizoen, hierdoor kun je tussen de lessen door nog oefenen. 

Zeilwedstrijd
De watersportvereniging organiseert regelmatig wedstrijden dus kijk bij de agenda voor de data en aanvangstijden.

Zelf zeilen
Als je instructeur vindt dat je goed genoeg kunt zeilen, mag je ook buiten de lessen het water op. 

Inschrijven
Voorwaarden hiervoor zijn dat je minimaal 9 jaar oud bent als het seizoen begint en in het bezit bent van zwemdiploma B. Je kunt je inschrijven via info@wsvboxmeer.nl.  

Kosten
10 zeillessen: € 60,-
Lidmaatschap WSV Boxmeer, tot 18 jaar: € 25,- 
Huur zeilbootje eerste jaar: € 25,-